Nevesis - észt terpesz

2012.08.20. 21:09 groupiegirl

Imádom a bandcampet! Szerintem minden zenekarnak fent kellene lennie. Szerencsére az észt hard rock banda, a Nevesis is felrakta idén megjelent LP-jét. Én a bandcampen borító alapján szoktam dönteni. Ha tetszik a design, akkor belehallgatok, ha nem, akkor tovább keresgélek. Naná, hogy rögtön odavonzotta a tekintetemet a terpeszben álló gitáros csávó. El lehet pengetni a gitárt egy helyben állva is, de az igazán csillogó és "érted bármit megtennék" tekintetekért kell az a terpesz, enyhén előretolt csípővel, és mehet is a gitártépés. Olyan szépen, határozottan, mint ahogy azt Bert teszi a borítón. És igen, a bőgősök is megtehetik, sőt, olyan jó volt ezt élőben látni, a Skeletonwitch fiatal basszerosától, Evan Lingertől pár hónapja a Dürer Kertben, de az egy másik történet.

nevesis01.jpg

Szóval észtek. Tegye fel a kezét, aki ismer bármilyen észt zenekart. Vagy bárkit Észtországból. Én sem fűztem sok reményt hozzájuk, de mint már mondtam, a borítójuk nagyon meggyőzőnek ígérkezett. Ne várjon tőlem senki lemezkritikát, mert nem az én asztalom, csak annyit tudok mondani, hogy rég hallgattam már meg albumot ennyiszer egymás után. Persze semmilyen általam értelmezhető nyelven nem írtak még róluk kritikát, de remélem ami késik, nem múlik. Az én személyes kedvencem (bár basszus tényleg mindegyik számot szeretem az albumról, pedig velem ilyen a G'n'R Appetite for Destruction óta nem esett meg. Na jó, mondjuk kb. 10 évvel azután hallottam először, miután megjelent, és na jó tuti számos tökéletes albumot nem hallgattam még meg. De azért viszonyítási alapnak legyen ennyi elég.) Szóval a személyes kedvencem a Starfish Porn, ami az észt Petőfi Rádiónak köszönhetően akusztikusan is megtalálható a neten. De jó még a Seven Million Years is, amiből klipet is készítettek még 2009-ben, de a Backstabber, meg az Illusion meg a... Ja, és nem egyformák a számok, mindegyik külön egyéniség!

Koncertfelvételek elég pocsék minőségben vannak fent, bár vicces, ahogy az egyiken egy lelkes rajongó észtül magyaráz a zenekarnak (Kütke bozsi, kütke). Az mondjuk ígéretes, hogy június végén ők voltak az előzenekara a Tallinban fellépő Megadeth-nek. Én azt mondom a koncertszervezőknek, hogyha jó kis csajokat is szeretnének látni egy hard rock koncerten (sokat), akkor hívják meg őket minél előbb Magyarországra. Én szívesen csinálok velük interjút :Pnevesis02.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://groupiegirl.blog.hu/api/trackback/id/tr384721441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása